Een goed boekhoud- en administratieprogramma zorgt er niet alleen voor dat je wettelijk in orde bent. Het helpt je ook om meer inzicht te verwerven, geen enkele deadline te missen en moeilijke wetgeving naar de praktijk te vertalen.

Om dit voor elke sportclub mogelijk te maken, slaan de Vlaamse Sportfederatie en Assist de handen in elkaar. Zo kan het werk als penningmeester een stuk eenvoudiger worden.

Een samenwerking tussen
Verrichtingen opzoeken

Wat is Assist?

Assist is een online boekhoud- en administratieprogramma waarmee je alle tools in handen hebt om je sportclub 100% in orde te houden met de vele administratieve en boekhoudkundige verplichtingen.

Assist is meer dan 20 jaar geleden ontstaan uit het verenigingsleven met als doel vrijwilligers te helpen om de vele administratieve taken te verlichten.

(Bijna) voor elke sportclub

VZW of Feitelijke vereniging? Btw-plichtig of niet? In Assist beheer je een enkelvoudige boekhouding, al dan niet met btw-boekhouden. Op die manier kan bijna elke sportclub met Assist aan de slag. We zeggen 'bijna', want Assist is minder geschikt voor erg grote clubs, die een dubbele boekhouding moeten voeren.

Nieuwe verrichting toevoegen
Verrichtingen opzoeken

Bankverrichtingen importeren

Om nog sneller je verrichtingen in te boeken is het in Assist mogelijk om zowel CODA-bestanden als .csv-bestanden te importeren.

Assist ondersteund .csv-files van deze banken: AXA, Argenta, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, Crelan, ING, KBC, Triodos, VDK

Met 1 klik op de knop...

...maakt Assist voor jou de wettelijke documenten op die je jaarlijks moet neerleggen bij de Griffie of opladen als bijlage bij de Rechtspersonenbelasting. Denk aan de Staat van Ontvangsten en Uitgaven, de Staat van het Vermogen of de Jaarrekening. Alles volledig conform de wettelijke formaten.

Nieuwe verrichting toevoegen
Verrichtingen opzoeken

Checklisten en webinars

Ook al heb je geen enkele ervaring met boekhouding, Assist helpt je met unieke Checklisten en webinars zodat jij je boekhouding 100% correct kan voeren. Heb je dan toch nog een vraag, dan kan je terecht bij de clubondersteuners van de Vlaamse Sportfederatie.

Voor wie nog meer wil

Als je de volledige werking van je sportclub online wil beheren, kan je kiezen voor Assist PLUS. Zo kan je ook je leden, vrijwilligers, en trainers in Assist beheren of onkostenvergoedingen, activiteiten, tickets, stock en planning toevoegen.

Nieuwe verrichting toevoegen
Verrichtingen opzoeken

Nu tijdelijk mét gratis Goalplanner

Start je met het boekhoudprogramma van Assist, dan krijg je er 1 jaar gratis Goalplanner bij, een unieke online planningstool om de financiën van je sportclub nog beter te beheren en o.a. een meerjarenbegroting op te stellen.

Klik hier voor meer informatie.

Bestel je promopakket voor 29 februari '24
en geniet van de voordeelprijs!

Registreer je voor 29 februari 2024 en betaal slechts € 50 voor het boekhoudprogramma Assist (in plaats van € 199). De planningstool Goalplanner krijg je er gratis bij.

Probeer beide tools eerst gratis uit

Je kan Assist en Goalplanner eerst 30 dagen gratis uitproberen en dit zonder enige verplichting achteraf. Nadien krijg je pas de vraag of je jouw licentie op beide tools wil verlengen. En dit dus samen voor slechts € 50.

10% korting op Assist na het eerste jaar

Je bent niet verplicht om na dat eerste jaar verder te werken met geen van beide tools. Wil je dat wel, dan blijft de prijs van Goalplanner vanaf dan € 50 per jaar, maar krijg je 10% korting op de normale prijs van Assist. Als niet btw-plichtige club betaal je vanaf dan slechts € 89 i.p.v. € 99 per jaar.
Als btw-plichtige club betaal je € 134 i.p.v. € 149 per jaar.

Hulp en ondersteuning inbegrepen

Heb je tijdens het werken in één van beide tools inhoudelijke vragen over de boekhouding van je sportclub, de btw-aangifte, je begroting of fiscale verplichtingen, dan helpen de experts van de Vlaamse Sportfederatie je graag verder. Heb je technische vragen over Assist of Goalplanner, dan kan je terecht bij de helpdesk van Assist.

Start vandaag nog. Gratis.

Benieuwd of beide tools de werking van jouw sportclub kunnen verbeteren?
Vul het formulier in en ga meteen aan de slag met beide tools.

Een samenwerking tussen